FA'AMATALAGA A LE TULAGA A SINA I FESOOTAIGA I FAFO

china-customs-data-in-fafo-fefaatauaiga

Sainafefa'ataua'iga i fafoo loʻo faʻaalia faailoga o le toe faʻaleleia aʻo faʻaleleia le aofaʻi o oloa mai fafo ma auina atu i fafo ia Mati, e tusa ai ma faʻamaumauga a le aganuʻu na tuʻuina atu ia Aperila 14.th.

Fa'atusatusa i le averesi 9.5 pasene pa'u ia Ianuari ma Fepuari,fefa'ataua'iga i fafoo oloa na pau i lalo i le 0.8 pasene i lea tausaga ma lea tausaga ia Mati, e tusa ma le 2.45 trillion yuan (US $ 348 piliona), e tusa ai ma le General Administration of Customs (GAC).

Aemaise lava, o oloa auina atu i fafo na paʻu i le 3.5 pasene i le 1.29 trillion yuan ae o oloa faaulufale mai na siitia le 2.4 pasene i le 1.16 trillion yuan, ma toe suia ai le paʻu o fefaʻatauaiga mai le lua masina muamua.

Mo le kuata muamua,fefa'ataua'iga i fafoo oloa na pa'ū i le 6.4 pasene i le 6.57 trillion yuan i lea tausaga ma lea tausaga ona o le faʻamaʻi COVID-19 na afaina ai le tamaoaiga o le lalolagi.

Fa'atau atu i fafopa'u i lalo 11.4 pasene i le 3.33 miliona yuan ae o oloa faaulufale mai na pa'u i le 0.7 pasene i le kuata lata mai, ma toso ai tupe faasili a le atunuu i lalo i le 80.6 pasene i le na o le 98.33 piliona yuan.

O le fa'asagatau i lalo, o fefa'ataua'iga ma atunu'u o lo'o a'afia i le Belt and Road Initiative na masani ona maua le fa'atupulaia malosi.

Fefa'ataua'iga i fafofaatasi ai ma atunuu i luga o le Belt and Road na siitia le 3.2 pasene i le 2.07 miliona yuan i le kuata muamua, 9.6 pasene maualuga atu nai lo le tuputupu aʻe atoa, ae o le ASEAN na siitia i le 6.1 pasene i le 991.3 piliona yuan, e tusa ma le 15.1 pasene i fefaatauaiga a Saina.

O lea na suia ai e le ASEAN le Iuni a Europa e avea ma paʻaga fefaʻatauaʻiga sili ona tele ma Saina.

Aʻafia e Brexit ia Ianuari 31, fefaʻatauaʻiga i fafo ma le Iuni a Europa na paʻu 10.4 pasene i le 875.9 piliona yuan.

O uta i fafo o mea tau masini ma eletise, lea e tusa ma le 60 pasene o oloa auina atu i fafo, na paʻu i lalo 11.5 pasene i le kuata, ae o pisinisi fou ua tulaʻi mai e pei o fefaʻatauaʻiga e-fefaʻatauaʻiga na vaʻaia le 34.7 pasene le faʻatupulaia o fefaʻatauaiga i fafo.

Pe a faatusatusa i le pa'u lua-numera i itumalo faatau atu i fafo e pei o Guangdong ma Jiangsu, fefaatauaiga mai fafo i totonu o Saina tutotonu ma sisifo itumalo na o le pa'u 2.1 pasene i le 1.04 trillion yuan.

A'o fa'avavevave le tatalaina, o Saina tutotonu ma sisifo o lo'o faia se sao sili atu ona taua i fefa'ataua'iga i fafo a Saina.

O le a le fa'asaoina e le GAC se taumafaiga e fa'amautu ai fefa'ataua'iga a Saina i fafo, ma o le a galulue fa'atasi ma isi matagaluega e fesoasoani i kamupani fefa'ataua'iga i fafo e toe fa'aauau galuega.


Taimi meli: Apr-17-2020